Planering, planering och ännu mera planering...

Hemma efter höstens tjejkväll på Lyckan som min underbara frissa Pernilla som äger Makalöst anordnar varje vår och höst. Ikväll var det verkligen höst i luften, så ett perfekt avslut på denna sommar med Mia, Elin och även Mona som följde med oss. Ser fram emot och längtar redan efter vårens tjejkväll som avslutar den för mig så förhatliga vintern 😉

Kvällen är dock både ett avslut samtidigt som det är en början på ett nytt långt äventyr för mig...

Kartan visar Jacobsleden. El Camino Frances eller Santiago de Compostela. Kärt barn har många namn, men det är den historiska och idag den mest vandrade pilgrimsleden till Santiago de Compostela där aposteln Jacobs relikskrin är begravd.
Den första kända pilgrimen som vandrade var biskop Le Puy år 950. Heliga Birgitta har vandrat med sin man och hundratusentals efter dom.
Den här bloggen kom till av just anledningen att jag skulle göra min vandring. Men med tanke på att jag är relativt rastlös och reser så fort jag kan så kommer jag blogga även om dom resorna. Bloggen i sig blir min dagbok av vandringen.
Det är inte så lite planering som krävs, men nu är första och sista steget bokat och betalt.
Tanken och en önskan att få ihop livspusslet till att genomföra detta har tagit några år. Vandringen är 80 mil lång så jag får dela upp den på 4 år, för jag kan inte lägga mer än 2 veckor per år till att genomföra det, så det blir fyra etapper. Ensam eller tillsammans med Mia som även hon vill gör sin el Camino.
Vandra tillsammans men ändå göra sin egen vandring är givetvis tryggast, men skulle det inte bli så känner jag ingen större oro för själva vandringen. Ensam kommer jag inte vara, vi är många som vandrar och när jag läst alla bloggar så finner man vänner för livet, så det är det minst bekymret...

Jag kommer flyga till Paris och hem från från Barcelona dit jag åker efter mina 20 mil och solar, badar,äter, dricker Cava och vilar mina fötter. Med lite tur är det hemmamatch på Camp Nou, vilket vore den perfekta avslutningen på etapp ett.
Orosmomentet deluxe nu är att hinna från Charles de Gaulle till Montnarpasse och tåget till Saint Jean Pied de Port innan pilgrimshärbärget stänger. Ja detta kommer inte vara en hotellsemester direkt innan Barcelona. Sova på pilgrimshärbärgen och äta pilgrimsmåltider. Billigt och bra 😊

Orosmoment två är att hitta och hinna till tåget sista vandringsdagen från Santa Domingo de la Calzada till Barcelona. Fixar jag det så är det lugnt, vandringen på 2,5-3,5 mil om dagen är det minsta jag bekymrar mig över.

Målet är katedraden på bilden o h högmässan klockan 12 som dagligen hålls för pilgrimmer i Santiago de Compostela och ett skriftligt diplom för att man vandrat hela leden. Men dit är det många år kvar 2020 är det min tur...

Så hösten och vintern är planeringens tid inför det som komma skall, så fortsättning följer.
Givetvis även lite bloggande om det som är inplanerat innan vandringen, men det tar vi då...

På återseende...